MUZIEK

Friends of the Family | Gijs Ballering
16594
single,single-portfolio_page,postid-16594,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Gijs Ballering

Categorie
Gitaar, Vocals
Over dit project

Al vanaf zijn twaalfde levensjaar is zang een vast ritueel in de dag van Ballering. Vier jaar later is het tijd om van de badkamer naar het podium te verhuizen en zijn eerste bandje ‘Head Up’ ziet het daglicht.

In Barcelona, Spanje leert Gijs op zijn 18e zichzelf te begeleiden. Eerst op de ukulele en later ook op de gitaar. Hij schrijft hier ook zijn eerste eigen werk: Child Hands. Bij terugkomst in Nederland bundelen de twee vrienden Koen Krommenhoek en Gijs Ballering de krachten om Out Of The Blue te vormen. Een tweemansformatie die genres van rock tot folk samenvoegt tot een herkenbaar geluid.

Na nog geen week samen schrijven en repeteren worden ze gevraagd door de eigenaar van Cafe Beurs te Rotterdam om samen met de huisband voor een avondvullend programma op de dinsdag avond te verzorgen. Deze wekelijkse jamsessies vormen later de fundering voor Friends Of The Family: Café Beurs. Langzaam maar zeker sluiten steeds meer acts zich aan en ontstaat er een unieke sfeer. Van achtergrond vocalen bij covers tot het podium op rennen bij eigen nummers, het is duidelijk dat hier iets ontstaat.

Als Gijs op uitnodiging van een goede vriend op zichzelf gaat wonen in een oud kraakpand in Schiedam is de broedplaats voor het nieuwe folk collectief geboren. Op de vraag ‘waarom muziek?’ is het antwoord ‘Omdat dat het mooiste vak ooit is, natuurlijk.’